Обявиха поръчката за ремонт на Градския стадион в Русе

0
От ММС уточниха, че все още изчакват Община Русе да изработи проект за ремонт, съобразен със спецификата на съоръжението
От ММС уточниха, че все още изчакват Община Русе да изработи проект за ремонт, съобразен със спецификата на съоръжението

Близо месец след обявената дата Министерството на младежта и спорта най-сетне обяви обществената поръчка за ремонт на Градския стадион в Русе, който да позволи провеждане на срещи от Първа професионална футболна лига на съоръжението.

Припомняме, че БФС наложи изисквания срещите от новата Първа лига да се играят само и единствено на съоръжения, които разполагат с изкуствено осветление. Поради това "Дунав" за момента „домакинства“ в Разград, докато текат необходимите процедури за ремонт на Градския стадион в Русе, предаде ТОП НОВИНИ.

За целта бяха отпуснати средства от Министерски съвет в размер 1 млн. лв. Процедурите следва да се движат от Министерството на младежта и спорта, като при посещението си в Русе в края на юни спортният министър Красен Кралев обеща обществената поръчка да бъде обявена до 5 юли.

От ММС уточниха, че все още изчакват Община Русе да изработи проект за ремонт, съобразен със спецификата на съоръжението, който да отговаря и на условията на решението на Министерски съвет.

Заради забавянето феновете на отбора вече стартираха онлайн петиция за незабавно връщане на "Дунав" в Русе, която в рамките на броени дни събра подкрепа на над 1 000 души.

Днес вече на сайта на Агенцията по обществени поръчки бе публикувано и обявлението за публично състезание за „Модернизация и ремонт на Градски стадион гр. Русе“.

Прогнозната стойност е 833 333.33 лв. без ДДС, а продължителността 60 дни. Срокът за изпълнение на поръчката ще има тежест 30 точки при оценяването на кандидатите. 20 точки ще носи качеството, съгласно методика за оценка, а 50 точки - цената.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари