Навръх Великден ще е готов Градския стадион

0

Навръх Великден Градският стадион в Русе ще бъде готов да посрещне отново „Дунав”, заявиха от фирмата-изпълнител „Тарктур”, предава 24 часа.

На 31 март приключи поставянето на последните осветителни тела на четирите стълба на съоръжението. Лампите на третия стълб бяха вдигнати сутринта, а до вечерта се очаква да бъде монтиран и четвъртият.

Предстои поставянето на трафопостовете и когато Община Русе уреди да бъде пуснат тока на стадиона, ще започнат проби на осветлението и настройки и насочване на лампите по стълбовете. До края на седмицата пък трябва да бъдат възстановени зоните край постаментите, които бяха разкопани заради поставянето им, да се излее бетон и асфалт. Тревата, чието полагане приключи на 25 март, също върви добре и се очаква на 10 април в Русе да пристигне човек от гръцката фирма-производител, който да я провери на място.

Още на 24 март, след като и последните детайли за стълбовете за осветление пристигнаха от Турция, от „Тарктур” обявиха, че дейностите по ремонта на Градския стадион в Русе ще приключат до края на март и спазиха обещанието си. Очаква се след края на ремонтите да мине и процедурата по лицензиране на съоръжението.

Ремонтът на Градския стадион в Русе започна на 18 октомври и по различни причини се проточи дълго. Средствата бяха отпуснати с решение на Министерски съвет от 15 юни 2016 г. С процедурата се зае спортното министерство, но заради различни специфики на планираните дейности и препроектирането им от Община Русе, тя бе официално обявена чак на 4 август. Договорът с изпълнителя „Тарктур“ ЕООД бе подписан на 14 октомври, а 4 дни по-късно, в Русе Красен Кралев обяви началото на дейностите. Заради лошите метеорологични условия, строителството бе спряно с акт 10 на 9 януари и подновено на 14 февруари.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари