Региоком България – инвестиции и развитие във времена на криза

4
Офис на Региоком в Русе
Офис на Региоком в Русе

Планове за нови проекти  и откриване на нови работни места

Региоком България е важна част от успешната истoрия на предприятието oще от своето създаване през 2006г. 

Основана като стартъп през 1996г. от трима предприемачи в Магдебург и до сега фирмата успешно се управлява от тях и различни експерти. Компанията предлага услуги в различни браншове и се развива както в Германия, така и на международния пазар. Основната дейност на Региоком в България е свързана с професионалното обслужване на клиенти за водещи концерни в телекомуникационния, енергийния и транспортния сектор, както и разработването на софтуерни решения за енергетиката в Германия. 

<strong class='keys'>Региоком</strong> <strong class='keys'>България</strong>

След офисите в София, Варна, Русе и Велико Търново, където фирмата е познат и утвърден работодател, през август 2020 компанията взима стратегическо решение да открие своя пети офис в Бургас и да стартира с нов проект за най-голямата верига за електротехника в Европа. 

Само за 4 месеца там са назначени и обучени 70 служители. Втори проект за голяма немска телекомuникационна компания стартира през декември и ще подсигури изпълнението на бизнес плана включващ общо 250 работни места

„През тази година Региоком България отчита почти 50% ръст на своите служители. А до края на годината очакваме да назначим своя хиляден колега“ - съобщава управителката за България Яна Людериц.

„Нашият топ рекрутинг и маркетинг екип ще подсигури и през 2021 изпълнението на поставените цели за вече потвърдените, както и за новите очаквани проекти. На всички локации продължаваме да се разрастваме и освен сигурно работно място, предлагаме и отлични възможности за развитие.“

<strong class='keys'>Региоком</strong> <strong class='keys'>България</strong>

ИТ отделът в България също расте и предлага цялостна услуга-  софтуерно програмиране, тестване и съпорт. Опитни ИТ специалисти, както и навлизащи в сферата, разработват заедно технически решения за клиентите на компанията.

Успехи по време на криза

Извънредната ситуация в световен мащаб не повлиява развитието на комpанията и тя съумява да запази всички служители, предоставяйки сигурно и добре платено работно място. Благодарение на добре изградена система специалистите на Региоком  могат да се възползват от възможността за работа от вкъщи. Ръководството споделя, че моделът е приложим в проектите и след края на пандемията.  С отговорни служители това решение се оказва отлична рецепта за успех и носи много предимства, както за компанията така и за сътрудниците. 

Усилията на компанията да бъде работодател за пример дори и в тази ситуация са възнаградени.  През миналия месец Региоком получава отличие и сертификат „Вдъхновяваща работна атмосфера“ от престижния форум Career Show Awards. Наградата е връчена за провежданата вътрешно-фирмена мотивационна кампания - „Bio & Body FRIENDLY“. Тя включва акции за служителите и техните близки в четири основни направления: здравословно хранене, спортна активност, релакс и социален ангажимент. Инициативите се провеждат най-малко веднъж месечно на всички локации, на които Региоком има офиси в страната.

<strong class='keys'>Региоком</strong> <strong class='keys'>България</strong>

Процесът по подбор на персонал от март 2020 протича в по- голяма степен виртуално. Онлайн събития, телефонни интервюта и видеоконференции- отлични възможности за успешен подбор. Личната среща разбира се си остава най- важната част от работа в компанията. Това естествено се случва при отговорно спазване на противоепидемичните мерки,  за да се чувстват всички сигурни и спокойни. 

Региоком България продължава активно да търси и в момента мотивирани хора с или без опит и с добри езикови познания по немски. 

Актуалните позиции в различните офиси може да откриете на кариерната страница на компанията https://karriere.regiocom.com/ruse/, както в профила в социалните мрежи: https://www.facebook.com/regiocom.bulgarien.

<strong class='keys'>Региоком</strong> <strong class='keys'>България</strong>

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари