Реанимационни легла за деца с КОВИД бяха разкрити в УМБАЛ "Канев"

0
Седем ученици са заразени през последното денонощие с коронавирусна инфекция
Седем ученици са заразени през последното денонощие с коронавирусна инфекция Снимка: Dunavmost, архив

Четири реанимационни легла за лечение на деца с COVID-19 бяха разкрити в Университетска болница „Канев“

 Това стана ясно от проведен преди минути разговор между областния управител на Русе Борислав Българинов и изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева. Така лечебното заведение е в готовност да приема и лекува деца с коронавирусна инфекция, които са в тежко състояние, налагащо интензивни грижи.

За сега в болница „Канев“ няма деца, имащи необходимост от това да преминат на командно дишане. В най-голямата болнична структура в региона се лекуват седем деца с COVID-19, като най-малкият пациент е едва на пет месеца. Леглата са разкрити във връзка със заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, свързана с повишената заболеваемост сред подрастващите. УМБАЛ „Канев“ е и единственото лечебно заведение в Русе, разполагащо с профилирано детско отделение.

Общият брой на леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в региона вече е 328, като 263 от тях са за неинтензивно лечение. Реанимационните легла са 65, от които 61 са за интензивни грижи за хора над 18-годишна възраст. Най-много неинтензивни легла има в УМБАЛ „Канев“ – 111, а най-много реанимационни в другата университетска болница „Медика-Русе“ – 41.

По последни данни в момента на болнично лечение в региона се намират 248 души, като 46 от тях се нуждаят от интензивни грижи. Свободните легла са 80, като 19 от тях са реанимационни. Остава възможността за промяна бройката на леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в региона във всеки един момент. Припомняме, че към днешна дата активните случаи на коронавирусна инфекция в Русенско са 1 017, като заразените за последните 24 часа в областта са 76, а сред тях има и седем ученици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук