Разпитаха нова свидетелка по делото „Семерджиев”

0
Разпитаха нова свидетелка по делото „Семерджиев”
Разпитаха нова свидетелка по делото „Семерджиев” Видео: NOVA

Тя заяви пред съда, че е била в колата при фаталната катастрофа

Нови свидетелски показания по делото „Семерджиев”. При днешното заседание беше разпитана една от свидетелките, които защитата на Георги Семерджиев поиска. Според адвокатите на обвиняемия тя, заедно с друга жена, имала желание да купи колата на обвиняемия и затова провела тест драйв във фаталната вечер.

Разпитът на свидетелката Велина Аршинкова протече при закрити врати. Това поиска самата тя, за да не се изнасят данни от личния и интимния ѝ живот. След разпитването стана ясно, че обвинението иска съдът да сезира районната прокуратура за лъжесвидетелстване.

В съда беше приета и експертиза, според която по три предмета от колата не е открито никакво ДНК. Това беше нужно, за да се докаже дали 37-годишният Семерджиев е шофирал джипа.

Адвокатът на близките на една от загиналите жени каза, че Аршинкова признала, че по време на катастрофата стояла на задната седалка. Другата жена, която не се е явила на нито едно от заседанията, шофирала, цитиран от NOVA.

Свидетелката твърди, че се е возила на задната седалка на автомобила и че няма наранявания по нея, освен някакви охлузвания. На всички, включително на съда, стана ясно, че тя лъже. Вероятно се дава последен опит да се доведе още един човек, който да манипулира съда и да излъже. Защото още от първа инстанция, автотехническата експертиза е категорична - ако някой се е возил отзад, то той няма да е жив”, посочи адвокатът на майката на загиналата Хариет Стефанович Пламен Димитров.

Припомняме, че Георги Семерджиев е подсъдим за смъртта на две млади жени при управление на автомобил със 166 километра в час, след употреба на наркотици и с фалшива книжка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари