Разпилян живак в апартамент в квартал "Здравец"

1
През изминалото денонощие екипите на пожарната са излизали 9 пъти по сигнали за инциденти
През изминалото денонощие екипите на пожарната са излизали 9 пъти по сигнали за инциденти

През изминалото денонощие екипите на РДПБЗН са излизали 9 пъти по сигнали за инциденти.

Вчера сутринта в 09:07 часа служители от сектор „СОД“ при РДПБЗН са пратени в апартамент в блок „Родопи“ в Русе, откъдето са сигнализирали за разпилян живак в една от стаите на жилището. Живакът е събран и депониран, като са дадени и необходимите указания за безопасност към живущите.

През целия ден огнеборците отново са имали няколко сигнала за запалени сухи треви и отпадъци.

Сутринта екип на РСПБЗН-Две могили е пращан да гаси пожар в сухи треви и храсти в местността „Нова махала“, в близост до село Пепелина. Намесата на огнеборците е предотвратила запалване на селскостопанска постройка. Огънят е ликвидиран на площ от около 2500 кв.м. По същото време служители от РСПБЗН-Сливо поле с един автомобил са реагирали на сигнал за самозапалили се сажди в комин на къща в село Малко Враново. При инцидента не са пострадали хора и не са нанесени материални щети.

В следобедните часове екип от Втора РСПБЗН-Русе с един автомобил е гасил запалени сухи треви на ул. Тулча № 20 в Русе. В 15:28 часа друг екип огнеборци от Първа РСПБЗН е потушил пожар в сухи треви на бул. България в града, в района срещу бензиностанция „Шел“.

Вечерта в 18:37 часа пожарникари от РСПБЗН-Две могили също са гасили запалени сухи треви и храсти, като произшествието е станало в близост до с. Горно Абланово и се е развило на площ от около 2200 кв.м.

В 19:56 часа екип от Първа РСПБЗН в Русе е гасил запалени отпадъци в метален контейнер на улица Богдан Войвода № 1 в Русе.

В 19:56 часа служители от Русе и Сливо поле са пратени да гасят запалени сухи треви на адрес в село Ряхово.

В 19:58 часа екип на РСПБЗН-Сливо поле е отишъл да гаси пожар в сухи треви и в село Голямо Враново, а по-късно в 21:21 часа, са потушили такъв пожар и в близост до село Бабово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари