Разкриват се още легла за КОВИД болни в русенските болници

1
Добре се разкриват допълнителни легла, но по-големият въпрос е кой ще обгрижва болните, при положение че няма достатъчно лекари и персонал?
Добре се разкриват допълнителни легла, но по-големият въпрос е кой ще обгрижва болните, при положение че няма достатъчно лекари и персонал?

Към момента 186 легла в четири русенски болници са разкрити за лечение на пациенти с кооронавирусна инфекция. От тези 186 легла, 17 са предназначени за интензивни грижи, като 12 от тях са в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Канев“, а другите 5 са в УМБАЛ „Медика“

Това съобщават от областна администрация. На практика леглата, които не са предназначени за пациенти, които трябва да бъдат поставени на командно дишане, са 169. Те са разпределени по следния начин – 76 в УМБАЛ „Канев“, 41 в УМБАЛ „Медика“, 36 в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, и 16 в беленската болница „Юлия Вревска“.

До броени дни, като най-вероятно дори преди края на седмицата допълнителни 56 неинтензивни легла в областта ще бъдат разкрити. 52 от тях ще бъдат в две от русенските болници, а именно 15 в Университетска болница „Медика Русе“ и 37 в Комплексния онкологичен център. Другите 4 легла са предвидени за болницата в Бяла. Така общо леглата за пациенти с COVID-19 в областта ще станат 242, като 17 от тях ще продължат да бъдат реанимационни.

Това стана ясно от проведени днес разговори от страна на заместник областния управител Свилен Иванов, който е и временно изпълняващ длъжностите областен управител и председател на Областния оперативен щаб, с директорите на лечебните заведения от региона.

Необходимо е да се отбележи, че са взети всички необходими мерки за несмесване на потоците в онкологичния център, като пациентите, които имат нужда от палиативни грижи ще бъдат преместени в бившето Детско отделение, намиращо се на 4 етаж в старата болница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари