Разкриха най-често срещаните схеми за измами на Airbnb

1
Airbnb е платформа, известна по цял свят
Airbnb е платформа, известна по цял свят

Airbnb е платформа, известна по цял свят. Много хора ѝ се доверяват.

Разбира се, понякога измамниците се възползват от популярността ѝ и прилагат схемите си именно там.

Един от най-често срещаните начини да подмамите гостите с услугата за резервация на настаняване на Airbnb е да помолите наемодателя да извърши предплащане чрез друг сайт, пише Lifebg.net

Това разказа експертът Амер Оваида от международната компания ESET, която се занимава с решения в областта на компютърната сигурност.

Така според специалиста всички действия, свързани с резервация на квартира, трябва да се извършват само чрез официалния уебсайт на услугата. „Не забравяйте, че понякога може да се наложи да заплатите допълнителни такси лично, например курортна такса или местен данък за местоживеене, но в повечето случаи потребителите плащат цялата цена при резервация“, каза разработчикът.

Освен това експертът посъветва внимателно да проверите рекламните писма от Airbnb и добави, че измамниците са наясно как да привлекат клиенти. „Следователно не е изненадващо, че те се опитват да подмамят жертвите да предадат техните идентификационни данни и лична информация с помощта на фишинг кампании“, обясни Овайда.

Той припомни също, че на сайта може да се появят реклами за несъществуващи жилища. Обикновено изглеждат „твърде привлекателни“, за да са истина, смята говорителят на ESET. „Сравнете цените за къщи с подобен размер в посочената зона. Моля, потърсете изображения, които може да са откраднати от друг уебсайт. Докладвайте за подозренията си пред Airbnb“, препоръча той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари