Раздават храни на бедните русенци

1
Вижте какво включват пакетите с храни от Европейския съюз и кога ще могат да бъдат получени
Вижте какво включват пакетите с храни от Европейския съюз и кога ще могат да бъдат получени Снимка: Дарик / Архив

От следващата седмица в Русенска област се отварят раздавателни пунктове за хранителните помощи от ЕС за бедните.

Това съобщиха от Българския червен кръст, пише TVN.

Раздаването ще продължи до 20 март и всички, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат 10 вида храни или общо 38,550 кг. Пакетите предвиждат 10 кг брашно, ориз – 6 кг; макаронени изделия – 3,500 кг; картофено пюре – 1,250 кг; гювеч – 2,400 кг; компот – 1,600 кг; конфитюр – 2 кг; месна консерва – 1,800 кг; захар – 8 кг и вафли – 2 кг.

Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон, право на хранително подпомагане имат и майки, които получават месечни помощи за отглеждане на дете, хора и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас, както и приемните семейства и хората с еднократни помощи през годината.

Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на БЧК, като всеки одобрен ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност. Продуктите са проверени и от Агенцията по храните.

За Русенска област първо започва раздаването във Ветово – от 9 януари до 9 февруари. От 10 януари до 10 февруари ще дават помощите в Ценово, от 12 януари до 12 февруари – в Две могили, от 13 януари до 13 февруари – в Сливо поле. Графикът за Иваново и Борово е от 16 януари до 16 февруари, а за Бяла е от 17 януари до 17 февруари.

В Русе раздаването на хранителните пакети ще стартира на 8 февруари и ще продължи до 20 март. Пунктът, както всяка година, е на улица „Потсдам”, част от бившия хлебозавод.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари