Расте броя на нападенията над мигранти в Германия

0
Полицията е отбелязала увеличаване на ксенофобските нападения срещу бежанци и техни поддръжници
Полицията е отбелязала увеличаване на ксенофобските нападения срещу бежанци и техни поддръжници

Мигрантите в Германия и хората, които работят с тях, са изложени на нарастващ риск от расистки нападения, става ясно от поверителен доклад на федералната полиция, цитиран от ДПА.

Полицията е отбелязала увеличаване на ксенофобските нападения срещу бежанци и техни поддръжници, съобщава германският всекидневник "Зюддойче цайтунг". Десните сили са засилили "пропагандата" си срещу политиката за предоставяне на убежище, се посочва в доклада.

Тези групи, които обикновено са разединени, сега изглежда са намерили обща кауза, изразяваща се в анти-мигрантската дейност, се посочва в документа. Предупреждението идва дни, след като новоизбраната кметица на Кьолн Хенриете Рекер беше намушкана по време на предизборната си кампания от десен екстремист, обявил се срещу нейната позиция в защита на бежанците, припомня БТА.

В същото време около 100 полицаи разгониха протестиращите, окупирали спортна зала в Дрезден, в която трябваше да бъдат подслонени бежанци. Градът е бастион на насоченото против чужденците движение ПЕГИДА. Протестиращите искаха да попречат на пристигането на още мигранти. Палежите са посочени в доклада като популярна форма на мотивирано от омраза престъпление срещу мигрантите.

Извършителите палят обектите, в които се планира настаняването на чужденци. Прашките с метални топчета, дървените палки и киселината са предпочитаните оръжия на германските крайно десни, се отбелязва в документа. Нападенията срещу бежанските центрове продължават да нарастват рязко. Смята се, че общо 461 от регистрираните за първите три тримесечия на тази година случаи са дело на крайно десни екстремисти.

Това е над два пъти повече от всички нападения за 2014 година. Потокът от хора, бягащи от войни в Близкия изток и Африка, не дава признаци да отслабва. Германското правителство очаква тази година в страната да пристигнат до един милион бежанци.

През последните дни германското правителство изрази притеснение от радикализацията на посланията на популисткото ислямофобско движение ПЕГИДА, което е начело на протестите срещу чужденците в цялата страна.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари