Расистко видео предизвика вълна от възмущение в Германия

1
Започнало е разследване по случая
Започнало е разследване по случая

Започнало е разследване по случая

Видеоклип, споделен в интернет, на който млади германци скандират расистки антиимигрантски лозунги пред бар на остров Зилт в Северно море, предизвика възмущение в страната, предаде ДПА.

На видеото групата се чува да вика „Чужденците вън!“ и „Германия за германците“ под звуците на хитовата песен „L'amour Toujours“ („Любов завинаги“) на Джиджи Д'Агостино, която се чува да звучи от бара в курортния град Кампен - дестинация, популярна сред богатите германски туристи.

Записът с продължителност едва няколко секунди, който бързо набира популярност в социалните мрежи от вчера насам, показва млади мъже и жени да скандират расистките лозунги и да се смеят. Един мъж изглежда се опитва да имитира мустака на Хитлер, като слага пръстите си над горната си устна, отбеляза ДПА.

Местната полиция съобщи, че е започнала разследване. Употребата на нацистки лозунги и символи, както и друг вид реч на омразата, е забранено в Германия със закон.

"В социалните мрежи се разпространява видеоклип, показващ празнуващи хора на Зилт. Ние сме запознати с това видео и го проучваме за криминално съдържание", написа днес полицията в публикация в социалната мрежа „Екс“. „Бихме искали да ви благодарим за многобройните съвети, които предадохме на съответните органи", добавя полицията.

Това не е първият подобен случай, включващ тази песен в Германия. Властите в няколко германски провинции разследват подобни случаи с расистки скандирания на фона на същата песен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    Хм,
    Със сигурност новият Адолф вече се е родил. Рус, с бяла нежна кожа и със сини умни очи. И отдавна мечтае за една друга Германия, прочистена от цигани, педерас'и, чифути, негри и всякаква мюсюлманска паплач!
  • 6
    3
    Каквото повикало ...
    https://www.dunavmost.com/novini/turtsite-prezirat-germantsite-narichat-gi-gavurlar
  • 13
    2
    любопитен
    Крайно време е немците да се пробудят. не може те да работят и да приемат всякаква паплач от арабския свят. Меркел се заблуди, за разлика от турците, които са работни, съвестни и спазват закона, арабите са мързеливи, нагли и мислят, че са създадени само да ядат, серат и да еб..т. А от така описаната ситуация няма нищо расистко. Изразяване на позиция и защита на интерес. От десетилетия на немците им втъпляват думата толерантност, а аз вечененавиждам тази дума. Толерантен бъди с толерантните хора. Но с първосигналните арабски маймуни - никаква толерантност.
  • 24
    1
    Балканеца
    Интересно, къде в "чужденците вън" и "Германия за германците" е расисткия елемент? Да си казват мнението, че не искат да им натрапват културно чужди и различни индивиди е расизъм? А да им ги натрапват и да настояват, че нямат право да откажат да ги приемат, това вече са човешки права? А на тези човеци, германските, техните права? На някои либерасти май започва да им пари под опашките.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари