Рамадан Аталай: Премиерът по закон няма право да договаря енергийни суровини

0
ДПС упрекна премиера за договарянето на втечнен газ от САЩ
ДПС упрекна премиера за договарянето на втечнен газ от САЩ Снимка: БГНЕС / Архив

"Източникът на диверсификация да не се окаже другият по-голям брат? Или управлявайте, или си отивайте, ще направите добро", каза депутатът от ДПС

ДПС упрекна премиера за договарянето на втечнен газ от САЩ, като беше категоричен, че стремежът на управляващите не е към диверсификация, а замяна на единия голям брат с другия голям брат - в случая, като източник на газови доставки, предаде Dir.bg

"Министър-председателят по законите на България няма никакво право да договаря никакви енергийни суровини, никакви", заяви Рамадан Аталай от парламентарната трибуна по време на дебатите за временна комисия, която да изясни защо спря руският газ.

Той отбеляза, че веднага след срещата в ЕС, на която Брюксел е обсъждал общи газови доставки, българският премиер "си хваща торбите, отива в Америка и договаря газ".

"И единственият източник, с който диверсифицирате, да не се окаже другият по-голям брат, от което България тегли досега", предупреди Аталай. "Защо не отидете в Алжир, защо не отидете в Катар? Нали заедно с Европейския съюз щяхте да го направите?", попита той управляващите.

"Диверсификацията я разбирам да се обяви от борсата за запазване на капацитет и всичките производители да дойдат, да си заявят и кой какво може да доставя. Какво обикаляме? Какво правим?", попита депутатът от ДПС.

Той напомни, че по време на газовата криза през 2009 г., когато е бил начело на енергийната комисия в НС, наистина е липсвала диверсификация на източници и пътища за газа. "Ние днес не можем да кажем, че нямаме диверсификация на тръбите и пътищата. Тогава нямаше възможност нито от Турция, нито Румъния", припомни Аталай, като добави, че проблемът с гръцката връзка е бил геополитически.

"Колеги, след като дойдохте в този парламент, може би бях единственият, който излезе и каза: "Очакванията ни към вас са много големи". Млади сте, енергични сте, трябваше да навлезете в час, колкото се може по-бързо, а не да застанете на амбразурата да защитавате онези, които не разбират управлението", обърна се към "Продължаваме промяната" Аталай.

"Или вземете управлявайте тази държава, или си отивайте. Ако си отидете, ще направите много по-голямо добро на държавата", заключи той, аплодиран от опозицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -7
    2
    До 1
    Явно, заради тази мисъл,която не ти дава покой,не излизаш от форумите с вещината си по всяка тема!
  • 8
    1
    русенец
    Било му забранено по закон. Е, и? То Кирчо още преди да го изберат си каза, че му е през оная работа за Конституцията, която се явява най-важния и основополагащ закон, ти за някакви доставки. Пък и не е ясно дали изобщо е договорил такива, а не си плямпа както обикновено. Но Рамадан е прав, колкото по-бързо се разкарат бърборковците, толкова по-добре за България. Само една мисъл не ми дава покой : През последните 30 години всеки следващ избор на българина е бил по-идиотски от предишния, та не знам сега какви дебили ще изберем, някой нов Зеленски?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари