Кирил Петков намекна, че бивши управляващи може да влязат в затвора след 6 - 8 месеца

2
Танкерите от САЩ са продадени директно на "Булгаргаз", без никакви посредници, заяви премиерът
Танкерите от САЩ са продадени директно на "Булгаргаз", без никакви посредници, заяви премиерът Видео: БНТ

"Българското правителство показа, че се справя с кризите. Справихме се с кризата с Украйна, с газовата криза, влизаме в диалог с всички - с работодателите, с транспортните и строителните фирми", заяви премиерът Кирил Петков, който коментира актуални теми.

Във връзка с договора за американски газ министър-председателят обяви, че двата танкера ще дойдат на 8 и 23 юни, предаде БНТ.

"Цената ще бъде под тази на "Газпром". Танкерите са продадени директно на "Булгаргаз", без никакви посредници и са директно от американска компания, която произвежда и търгува с газ. Единствената причина поради която не обявяваме коя е компанията е, че цената, която ни беше дадена е много под пазарната за Европейския съюз и не искаме да ги вкарваме в обяснителен режим, ако те продават на по-високи цени на други партньори в Европа", поясни Кирил Петков и подчерта, че няма посредници.

Той отбеляза, че очаква от 6 до 8 месеца някои от делата на Европейската прокуратура да влязат в сила.

"Много от тях са свързани с предишните управляващи. Те имат 6 до 8 месеца да се опитат да свалят правителството, иначе имат ужасно голям личен проблем. Ще използват всякакви методи", заяви Кирил Петков.

Според него световната криза вдига много цените на храните и на горивата.

"Мислим безпрецедентно увеличение на пенсиите. Хората с ниски доходи трябва да имат облекчение, хората с деца да имат детски добавки. Още в утрешния ден ще се срещна с всички работодатели, имаме с тях дългосрочно решение във връзка с цените на тока, ще видим дали ще го приемат. Ако цената на тока е до 225 лева, няма помощи, но за всеки лев над 225 лева 85 процента от това повишение се покрива от държавата", добави премиерът.

По думите му българската позиция относно РСМ е ясна.

"С Република Северна Македония разговорите продължават, докато не се свърши работа по съвместните договорки - правата на българите в Македония. Очаквам в следващите дни РСМ да направи няколко стъпки - да се създаде институция, която да отговаря за езика на омразата", каза още Кирил Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Супер идея!
    Киро и Бойко в една килия? Кефффф!
  • 0
    3
    Фреди
    Show must go on, а за народа хляб и зрелища! Е хляба ще е малко по-скъп, ама то в тези времена, но пък ще ви дадем и саламче, кучешко, но все пак!
  • 2
    2
    Мислещ и обективен
    На България такива "гадатели" и предатели не й трябват. А по отношение на затвора предишни и настоящи управляващи могат да си правят чудесна компания и да споделят радост с бай Ставри.
  • 2
    1
    русенец
    То Кирчо плямпалото намекна, че ще купуваме от американците газ, по-евтино от Газпром. Кирчо нека си дрънка, да не му се връзваме, а да се огледаме за някой читав и интелигентен, че този ще ни донатика в блатото!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари