Радев: Няма да мълча и бездействам!

1

Президентът не внася законопроекти, но това не означава, че не е съпричастен и отговорен към важните за обществото и националната сигурност проблеми.

Това се посочва в позиция на президента Румен Радев, разпространена от прессекретариата на държавния глава.

Публикуваме позицията на президента без редакторска намеса:

"В последните дни ескалира напрежение по отношение на проекта на Закон за допълнение на Закона за българското гражданство и предвидените промени в други закони. 

Още в началото на своя мандат заявих, че няма да мълча и бездействам, когато се засяга суверенитетът на България. 

Станахме свидетели на засилващи се опити за външно вмешателство в нашия изборен процес. В последната предизборна кампания партиите се наддаваха с радикални предложения, включително за отмяна на двойното гражданство. Но след вота, загърбиха темата. Проблемът обаче е налице. Той може да бъде решен само със закони, които гарантират както конституционните права на българските граждани, така и сигурността и независимостта на българската държава. 

Напомням, че България е парламентарна република и всички закони се приемат в Народното събрание. Президентът не внася законопроекти, но това не означава, че не е съпричастен и отговорен към особено важните за обществото и националната сигурност проблеми". 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Всяка сутрин, чистачката в Музея за съвременно изкуство, питаше директора:
- Шефе, това изкуство ли е или да го хвърлям???

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари