Румен Радев: Гласувах в подкрепа на демократичния процес

1
"Ние трябва да решим всички въпроси, отлагани от много години", заяви президентът
"Ние трябва да решим всички въпроси, отлагани от много години", заяви президентът Снимка: Фейсбук

"Ние трябва да решим всички въпроси, отлагани от много години", заяви президентът

Румен Радев гласува на предсрочния вот за избор на 48-о Народно събрание.

"Гласувах преди всичко в подкрепа на демократичния процес в България. Страната ни има нужда от силни и легитимни институции, които да овладеят кризите, да предприемат решителни реформи, да вземат стратегически решения с дългосрочен хоризонт. А това изисква съпричастност и подкрепа от цялото ни общество.

От гласуването днес зависи колко силни, устойчиви и легитимни ще бъдат и правителството, и парламентът утре. Затова призовавам всички български граждани да излязат и да гласуват. Да не оставят по никакъв начин да бъдат отклонени от своето конституционно право на глас и да не оставят никой друг да решава вместо тях. Изборите са право, но и отговорност на всеки от нас към бъдещето на България.

Страната ни е основен износител на електроенергия в региона и има възможност да увеличим износа за Република Северна Македония в съответствие с нормите на европейския енергиен пазар, с българското законодателство и интересите на българските граждани и бизнес. Затова с президента на РСМ и с председателя на ЕК обсъдихме вчера възможностите Европейския съюз да подкрепи при необходимост финансово югозападната ни съседка, така че да се избегне евентуална ликвидна криза точно в предстоящата зима.

Политическите разговори в София се проведоха в нормална атмосфера на взаимно уважение. Изключително важно е да се разбере вътре в РСМ, че изпълнението на двустранно поетите ангажименти с България трябва да се случи възможно най-скоро и че същинските преговори за членство в ЕС ще започнат едва когато РСМ впише българите в своята конституция.

Ние трябва да решим всички въпроси, отлагани от много години. Разговорът за общата ни история с РСМ е неизбежен и очаквам държавниците в нашата съседна и приятелска страна да проявят политическа мъдрост и да градят европейско бъдеще на РСМ, освободено от идеологемите на миналото", заяви президентът

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    До 2
    До 2: България трябва да изгони сащ, посланика им, всяко сащническо нпо! Агресията на сащ в европа е пагубна за народите на европа! сащ носи само разруха! сащ е агресор, сащ е терористична държава! Толкова ли не виждате, че от самото си съществуване сащ водят войни по цялата планета и нападат държави, като целта им е да вземат природните ресурси на Русия?! Защо не говорите как синът на джо бидон е окупирал земя в усрайна и точи нефт частно?!
  • 4
    3
    С.С.
    Ей, нямате умиране бе комунистически боклуци ! Все плюете Запада , ама живеят децата ви там и тук няма кой да ви погребе, ама все ПУТИН в устата Ви ! Вижте ,най после ,какво постигна Германия и ЕС ,и вижте как живеят в РУСИЯ ! Помислете бе ТЪПАНАРИ !
  • 4
    2
    До 1
    Но Мутрафонова може,нали,плътно зад него??
  • -2
    1
    SKJJJ
    Ти предаде и продаде България! Не трябваше да викаш в България българофобката/русофобката урсула уродлива фон лайнянен!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари