Работодателите масово няма да наемат нови хора

0
Бизнесът очаква трудна 2023 година
Бизнесът очаква трудна 2023 година

Бизнесът очаква трудна 2023 година

Работодателите не са оптимисти за следващата година. Това показва проучване сред близо 900 членове на Асоциацията на индустриалния капитал. Анкетата е направена за bTV.

40% от участвалите в проучването работодатели очакват новата 2023 година да е по-лоша от настоящата. Почти същият процент, близо 40 на сто от фирмите не очакват да наемат нови служители, дори допускат, че може да се наложат съкращения през следващата година.

В 23% от компаниите няма да наемат, но няма да и да съкращават служители. 1/3 от бизнеса все пак планира да наема нови хора.

Заплатите обаче ще растат.

Бизнесът планира по-високи заплати догодина. В 2/3 от компаниите ще има увеличение на заплатите с до 10%, а възнагражденията в 16 на сто от фирмите ще бъдат актуализирани с повече от 10%.

Малко повече от 1/3 от анкетираните смятат, че следващата година няма да е по-различна от 2022 година, най-малко, 26% работодателите, очакват следващите 12 месеца да са по-добри.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    сайк
    "Работодателите масово няма да наемат нови хора" Значи сега е най-подходящото време румен радеф да поръча още 8 самолета от сащ и да изплати нови 3 000 000 000 лева!
  • 10
    3
    Тони Димитрова
    Голямото увеличение на минималната работна заплата,като не искат да плащат да работят работодателите,искат да забогатяват бързо за сметка на служителите си.
  • 15
    2
    Те в тая асоциация
    Са 95% партийни синчета и олигарси. Не очаквайте тея да си имат понятие как се върти бизнес и какво значи инвестиции. Карат си по едни зададени модели, дето уж някой по-умен от тях измислил и никакви иновации. Затова и няма да наемат.
  • 8
    1
    Милфкоф
    Парк разкстрой ще наема предизборно 30 чиляка. С предимство е родата от Ни Кол Ово.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари