Путин разпореди пълна бойна готовност!

0
38 000 военни  влизат в мобилизация
38 000 военни влизат в мобилизация

Владимир Путин разпореди пълна бойна готовност на част от армията. 38 хиляди военни на Северния флот, Въздушно-десантните войски и Западния военен окръг влизат в мобилизация. 

Руският военен министър Сергей Шойгу съобщи за РИА Новости, че тази заповед е станала в рамките на внезапна проверка. В нея участват 3360 единици военна техника, 41 бойни кораби, 15 подводници, 110 самолети и хеликоптери, предаде Bnews.

Преки указания са получили различни въоръжени сили и началниците на главните и централни управления на Министерството на отбраната.

Междувременно Русия провежда 10-дневни военни учения в Крим. Те започнаха в края на миналата седмица след като стотици танкове на САЩ пристигнаха в Прибалтика. Америка ще дислоцира общо 3000 войници за три месеца учения в балтийските републики.

В бойната подготовка от Кремъл са задействани 8000 руски военнослужещи и над 1500 единици техника.

Вчера президентът на страната заяви в руска телевизия, че след смяната на властта в Киев е имало вероятност за пускане в бойна готовност и на ядрените сили на Русия. На въпрос на водещия значи ли това, че са били приведени в бойна готовност ядрените сили, държавният глава отговори: "Готови бяхме да направим това. Не възнамерявахме да отидем по-далеч, но ни принудиха да го направим".

Междувременно, малко след изказването на военния министър, се появи и самият Путин, който беше изчезнал от медийното пространство. Той се появи публично за пръв път от 10 дни насам на официална среща в Санкт Петербург. Руският глава се срещна с президента на Киргизстан Алмазбек Атамбаев в Константинския дворец. След като срещата беше отразена от огромен брой журналисти, всички се успокоиха, че Путин не е бил отвлияан от извънземни и не е тежко болен. 

Източник: BNews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари