Путин принуди Борисов да се държи като марионетка на Обама

0
Велизар Енчев: България козирува на Вашингтон
Велизар Енчев: България козирува на Вашингтон

Дипломацията ни козирува на САЩ, а заглавието трябва да е друго: България козирува на Вашингтон, коментира новината в социалната мрежа Фейсбук независимият депутат Велизар Енчев.

Само преди часове стана ясно, че държавата ни е отказала въздушен коридор на Русия за самолети с хуманитарна помощ за Сирия, пише СВОБОДНО СЛОВО.

„На Москва бе пределно ясно, че софийският слуга на янките ще изпълни заповедта на Белия дом и ще откаже въздушен коридор за руските самолети“, посочва народният представител.

„Обаче с този ход Путин принуди Борисов да се държи като марионетка на Обама. И така си припомнихме позабравена шифрограма за „оперативно интересно лице“, за което бивш щатски посланик написа, че „лицето трябва да бъде бутано в правилната посока, без да имаме илюзия с кого си имаме работа“.

Срамното за нас е, че служебното правителство на Гърция отхвърли американската заповед да откаже коридора, а нашето лакейски коленичи на мига.

Затова гърците се гордеят, че са гърци, а българите се срамуват от държавата си.

С отказа си Борисов показа, че е повече загрижен за интересите на Ислямска държава, срещу която е руската помощ за Дамаск, отколкото за драмата на милиони бежанци, заливащи Европа“, коментира депутатът

Източник: СВОБОДНО СЛОВО
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари