Путин към висшите ръководители за COVID-19: Какво става, колеги?

3
Руският президент прикани висшите ръководители по-бързо да се подготвят за увеличаване на случаите на заразени с коронавируса
Руският президент прикани висшите ръководители по-бързо да се подготвят за увеличаване на случаите на заразени с коронавируса Снимка: Getty Images

Руският президент Владимир Путин прикани висшите ръководители по-бързо да се подготвят за увеличаване на случаите на заразени с коронавируса, предаде БТА, цитирайки АП.

По време на видеоконференция с висши федерални служители и губернаторите на регионите Путин каза, че те трябва да действат по-бързо и по-енергично, за да осигурят респиратори, предпазни средства и други важни материали. Руският президент предупреди, че пикът на инфекциите в Русия предстои и подчерта, че Москва е първият град, сблъскал се вече с увеличаването на заразените.

"Какво става, колеги?", обърна се Путин към участниците в съвещанието.

"Нали ние с вас знаем, че Москва първа се сблъска с този проблем (разпространяването на коронавируса), но виждаме, че вирусът тръгна към регионите на Русия и там няма такова изобилие, каквото има в Москва, няма такъв леглови фонд", каза руският президент.

Путин подчерта, че в регионите няма толкова федерални и ведомствени медицински учреждения и затова там трябва да се работи особено напрегнато, предаде ТАСС.

Русия е регистрирала 32 008 случая на заразени и 273 починали. Путин каза, че засега са готови 72 процента от 95-те хиляди специализирани легла за пациенти с Ковид-19, които Кремъл нареди да бъдат осигурени до 28 април, и подчерта, че работата в тази насока трябва да се ускори.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу докладва, че военните строят 16 специализирани болници за пациенти с коронавирус и каза, че половината от тях ще бъдат завършени този месец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари