Путин и Меркел обсъдиха напрежението между Русия и Европа

1
Международни кризи като конфликтите в Украйна и Сирия, и енергийни въпроси са сред темите, които обсъждат германският канцлер и руския президент
Международни кризи като конфликтите в Украйна и Сирия, и енергийни въпроси са сред темите, които обсъждат германският канцлер и руския президент Снимка: EPA/БГНЕС

Международни кризи като конфликтите в Украйна и Сирия, и енергийни въпроси са сред темите, които обсъждат германският канцлер Ангела Меркел и руският президент Владимир Путин.

Те говориха пред журналисти преди срещата в правителствената резиденция в замъка Мезеберг на 70 км от Берлин, информира БНТ.

Меркел посочи, че смята да обсъди с госта теми, довели до напрежението между Русия и Европа. По думите ѝ подобни въпроси могат да се решават само чрез диалог.

Двамата лидери изказаха загриженост за ситуацията в Сирия. Путин подчерта нуждата от международно съдействие за възстановяване на страната.

Относно проекта за газопровод "Северен поток 2", който предизвика съпротивата на САЩ, Путин увери, че той не изключва възможността за доставка на руски природен газ през Украйна. Меркел допълни, че Украйна трябва да запази ролята си на транзитна страна.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари