Владимир Путин: Ние не искаме война в Европа!

0
Готови сме да продължим да доставяме газ през Украйна след 2024 година, заяви руският президент
Готови сме да продължим да доставяме газ през Украйна след 2024 година, заяви руският президент Снимка: EPA

Готови сме да продължим да доставяме газ през Украйна след 2024 година, заяви руският президент

Олаф Шолц направи своето първо посещение като германски канцлер в Москва, за да се срещне с руския президент Владимир Путин, на фона на продължаващата криза на руско-украинската граница, предава Deutsche Welle, цитиран от агенция Фокус.

Шолц пристигна в Москва след пътуване до Киев в понеделник, където се срещна с украинския президент Владимир Зеленски, за да засили подкрепата на Берлин в лицето на руската агресия.

Най-важното е, че поддържаме отношенията между страните чрез добри дискусии помежду си“, каза Шолц, когато се срещната с Путин, добави, че се радва, че двамата лидери са успели да се срещнат лице в лице.

На съвместна пресконференция след среща канцлерът каза, че се надява в близко бъдеще "блокажите" в диалога да бъдат разрешени с по-нататъшни дискусии на висок ранг.

Наше абсолютно задължение като правителствени ръководители е Европа да достигне до война“, каза Шолц.

"Готови сме да работим по-нататък заедно. Готови сме да вървим по пътя на преговорите", каза Путин на пресконференцията.

Путин добави, че Германия "е един от най-важните партньори на Русия" и каза, че възнамерява да си сътрудничи допълнително с Берлин. Той подчерта ролята на икономическите връзки между двете страни, тъй като Германия е вторият най-голям търговски партньор на Русия след Китай.

Какво каза Олаф Шолц за Украйна?

Шолц каза, че струпването на войски на украинската граница „може да се разглежда като заплаха“. Въпреки това „сега чуваме, че се изтеглят войски, което е положителен сигнал и се надяваме, че ще бъдат последвани от още“, добави той.

За европейците е ясно, че не може да се постигне трайна сигурност срещу Русия, а само с Русия“, каза той пред репортери.

Канцлерът добави, че "ненарушимостта на границите... не подлежи на преговори", визирайки Украйна.

Диалогът не може да завърши в задънена улица, това би било катастрофа за всички“, добави той, „важно е да се върви по пътя на дипломацията, за да се избегне войната в Европа“.

Путин казва, че Русия не иска война

В отговор на въпрос на Михаела Куфнер от DW относно възможността за война, Путин отговори: „Ние не искаме война в Европа.

Тогава руският президент се позова на предишния коментар на Шолц, че „хора от това поколение трудно могат да си представят война в Европа“.

Точно затова направихме нашите предложения, да започнем процес на дискусия за еднаква сигурност за всички".

За НАТО Путин каза, че „страните имат право да се присъединяват към военни съюзи, както винаги казват нашите колеги в НАТО, но също така е важно да поддържаме сигурността си не за сметка на сигурността на други държави“.

„Също така сме готови да продължим процеса на обсъждане“, добави руският президент.

По отношение на икономиката Путин каза, че Германия „е един от най-важните партньори на Русия" и каза, че възнамерява да си сътрудничи допълнително с Берлин. Той подчерта ролята на икономическите връзки между двете, като Германия е вторият най-голям търговски партньор на Русия след Китай.

По отношение на газопровода „Северен поток-2“ той каза” „Нека поясня, че сме готови да продължим да доставяме газ през Украйна след 2024 г.“.

Основен проблем на западните сили със „Северен поток 2" е това, че той заобикаля Украйна, която разчита на приходите от газ, който се транспортира през страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    до 6
    Да, точно така се изказват русофилистичните инфантилняци, не могат да говорят аргументирано, а само да се надплюват, защото им е спряло развитието още в детска възраст по някаква причина.
  • 1
    7
    Ъ?
    И на кой му пука за тая дърта спаружена ботоксова путка?
  • -2
    6
    до 5
    От твоята културна гледна точка нещата са ясни. Дупедавец. Дано да ти плащат, че ако го правиш само заради спорта си жив зян. Твоята култура май стига до чалгата и "Чае шукарие". Стой си в Селеметя и не се излагай, бе идиот!:) То не си струва усилието да се общува с такива като теб. Не бил чувал за руската култура. Че говори ми за американската такава тогава.:)
  • -1
    5
    ъхъ
    От културна гледна точка рассия никога не е била в Европа, и никога няма да бъде. Разбирам, че си учил география, история и литература в 8ми клас, но май не много задълбочено. Лошо че до 8ми клас ти е спряло развитието.
  • -2
    4
    До 3
    Учил съм география, учил съм история, че и литература съм учил, другарю! Русия не била в Европа.:) Тъпанар! На теб дедо Байдън ли ти налива знания в тъпата тиква?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари