Путин: Флотът ни може да нанесе смъртоносни удари по всеки противник

1
Руският президент изтъкна, че най-новите хиперзвукови оръжейни системи на Русия са без аналог в света
Руският президент изтъкна, че най-новите хиперзвукови оръжейни системи на Русия са без аналог в света Снимка: ЕПА / БГНЕС

Руският президент изтъкна, че най-новите хиперзвукови оръжейни системи на Русия са без аналог в света

Руската флота е способна да нанесе смъртоносни удари по всеки противник, заяви президентът на Русия Владимир Путин, цитиран от БНР.

На тържествен парад в Санкт Петербург по случай 325-годишнината от създаването на руския военноморски флот Путин изтъкна, че най-новите хиперзвукови оръжейни системи на Русия са без аналог в света:

Тези думи на Путин идват месец след инцидента в Черно море, при който руски самолети пуснаха бомби пред британския ескадрен миноносец "Дифендър", защото навлезе във водите на анексирания Крим.

Днес министерството на външните работи на Русия предупреди, че обстановката в Черно море се "нагнетява изкуствено" от "страни извън региона" и че Москва ще следи внимателно за изпълнението на конвенцията от Монтрьо. Тази конвенция ограничава тонажа и времето на престоя в чреноморската акватория на бойни кораби от държави, които не опират Черно море.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Преди време реших да тичам всяка сутрин по 30 минути. Ако някой ден пропусна, на следващият ден ще тичам с 30 минути повече. Утре сутрин ще тичам до 10-ти април!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари