Путин: Дядо ми беше готвач на Сталин

0
Дядо Спиридон е готвил първо за Ленин, а след това и за Сталин
Дядо Спиридон е готвил първо за Ленин, а след това и за Сталин Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин разказа, ме дядо му по бащина линия Спиридон Путин е бил готвач на Владимир Ленин и Йосиф Сталин, а другият му дядо през Първата световна война е проявил състрадание към врага, съобщава БГНЕС.

Да, дядо беше готвач първо за Ленин, а после за Сталин в една от вилите в Подмосковието”, разказва Путин в новия филм на журналиста Андрей Кондрашов „Путин”, който е достъпен в социалните мрежи "ВКонтакте" и "Одноклассники".

Президентът каза, че лично не е ходил в тези резиденции, но „татко ми е разказвал, че когато дядо още работел за Сталин, му е ходил на гости и са го пускали там, а той наблюдавал случващото се”. Путин разказва, че след смъртта на Сталин дядо му Спиридон работел и живеел със съпругата си в почивен дом на московския градски комитет на КПСС в Илинское.

Много е изненадващо, че не са ги репресирали. Очевидно, точно обратното, ценили са ги, давайки си сметка, че това са хора, на които може да се разчита”, отбелязва Путин.

Спомняйки си за дядо си по майчина линия Иван Шеломов, президентът разказва, че е бил на руско-австрийския фронт през Първата световна война. „Той видял, че в него от отсрещния окоп се прицелва войник от армията на противника и дядо стрелял пръв”, разказва Путин. После Шеломов чул стоновете на ранения австриец от вражеския окоп, допълзял до него и превързал раната вместо да го довърши с изстрел, а войникът за благодарност му целунал ръка.

Путин заключава, че състраданието е присъщо на руския човек. „Мисля, че това е много характерна черта на нашия манталитет”, посочва руския държавен глава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари