Пускат Windows 9 догодина

0
Пускат Windows 9 догодина

Следващата пролет се очаква Microsoft да пусне новата си операционна система Windows 9. Информациите за нея са оскъдни на този етап, но се прокрадват мнения, че достъпът на потребителите ще бъде на абонаментен принцип, пише TechNews.bg.

Предполага се също, че Microsoft ще преведе в близко бъдеще всички свои клиенти в облачна среда. В интервю за Digital Trends шефът на подразделението Microsoft Research Питър Ли потвърждава, че компанията счита облачните разработки за главен приоритет. Клауд технологиите ще бъдат реализирани частично в новата версия на операционната система, посочва Питър Ли, без да разкрива повече подробности. Търсещата система Bing ще стане основа за облачната среда на Microsoft.

Bing се опитва да разбере същността на нещата. Когато някой търси по фразата „Canon 4D" и кликне на CanonRebel, ще се показва взаимовръзката между тях. В бизнес средата също съществуват такива връзки, но с по-малко количество данни", пояснява Питър Ли.

Сред клиентите на Microsoft има много компании със стотици хиляди служители. Техните смартфони събират информация за контакти и работни планове, а това е „храна за ума" на Bing и виртуалния асистент Cortana. По думите на Питър Ли, подобряването на алгоритмите за самообучение на компютърните системи помага на хората да разберат как работи човешкия мозък.

Източник: Money.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари