Връщат графика на влаковете до 15 септември

0
15 септември е последната дата, в която смятаме да регулираме и да върнем обратно годишния график на 63-те влака
15 септември е последната дата, в която смятаме да регулираме и да върнем обратно годишния график на 63-те влака

15 септември е последната дата, в която смятаме да регулираме и да върнем обратно годишния график на 63-те влака.

Това каза Димитър Костадинов - управител на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД по темата за промени в движението на някои влакове.

Според него това обаче не означава, че поетапно няма да връщат част от влаковете. Костадинов допълни, че в момента, в който излязат локомотиви, годни за движение, ще променят и коригират разписанието, така че да възстановят старият график.

„Основната причина за тези промени е свързана с остарелия подвижен състав. Локомотивите са на 40-45 години и вече не са достатъчно надеждни от гледна точка на ремонти. Постоянно през летния сезон се получава такова натрупване на случайни ремонти заради времето и високите температури. Това се получава всяко лято”, обясни управителят на „БДЖ – Пътнически превози”.

Според него излизането от тази ситуация понякога се е получавало с увеличаване на пробега, т.е. задължителният пробег, след който локомотивът трябва да бъде спрян от движение за извършване на ремонт, се е удължавал, за да се осигури друг.

„Ние обаче сме възприели един нов приоритет – да не позволяваме такива компромиси с безопасността и да не пускаме да се движат локомотиви, достигнали своя пробег, независимо от това, че могат, а да бъдат спирани от движение за извършване на ремонти”, допълни още Димитър Костадинов в интерю за "Фокус".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари