Проверките на къщите за гости вече текат

0
19 къщи за гости в Сапарева баня са "атакувани" в началото на седмицата
19 къщи за гости в Сапарева баня са "атакувани" в началото на седмицата

Проверките на къщите за гости вече текат, става ясно от репортаж на БНР от Сапарева баня.

По разпореждане на прокуратурата се проверяват 19 такива обекта в общината, съобщи кметът Калин Гелев. Общо в Сапарева баня работят 120 къщи за гости, но само 19 са с пари по селската програма.

Проверките са започнали в началото на седмицата. "И на икономическа полиция е възложена проверка относно нощувките. Искат и от нас справки - разрешение за строеж, удостоверение за въвеждане в експлоатация, удостоверение за категоризация, колко звезди е, отговарят ли на условията. Относно броя на реализираните нощувки те минават само през "Местни данъци и такси", каза кметът. Той призна, че за април, когато имаше и празници и къщите за гости бяха пълни, общинската хазна не е получила нито лев туристически данък.

В края на април главният прокурор Сотир Цацаров възложи на Главна дирекция "Национална полиция" проверка на всички къщи на гости на територията на страната, финансирани от Европейския земеделски фонд. Разследващите трябва да установят дали къщите се използват по предназначение след поредица скандали за къщи, направени с европейски пари за лично ползване.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари