Протестите за пътя Русе - Кубрат продължават

3
Утре ще се съберат жители на седем населени места на кръстовището на магазин „Джъмбо“
Утре ще се съберат жители на седем населени места на кръстовището на магазин „Джъмбо“ Видео: БНТ

Лошото състояние на пътя Русе-Кубрат стана причина за експресна среща на председателя на АПИ Георги Терзийски и кметове на населени места от региона.

На нея стана ясно, че дългоочакваният ремонт на проблемния участък ще стартира през есента.

През септември започва строителството на 47 км от пътя Русе-Кубрат и се очаква следващото лято той да е готов. Това каза в Русе председателят на УС на АПИ Георги Терзийски, предава БНТ.

Георги Терзийски, председател на УС на АПИ: Срокът за изпълнението е 10 -месечен след подписването на акта за откриване строителната площадка. Т.е. септември започваме строителството, догодина лятото ще може да се пътува по един рехабилитиран, обновен, безопасен път.

По думите на Терзийски, тази година Агенция "Пътна инфраструктура" започва с процедурите на отсечките от Русе до Бяла и на обхода край Бяла от магистралата Русе-Велико Търново.

Георги Терзийски, председател на УС на АПИ: Това е свързано с много подготовка и много работа на експертите на Агенцията. Разберете, докато се стигне до строителство, има една невидима за никой работа по освобождаване на трасето, по отчуждителни процедури, обезщетения, обжалвания...По-рано от 2021 г. края няма да успеем да стигнем до строителство.

В същото време жителите на седемте населени места, които са недоволни от състоянието на пътя Русе-Кубрат, заявиха, че насроченият за събота протест остава.

В 14 часа те ще се съберат на кръстовището на пътищата Русе – Варна и Русе – Кубрат, край м-н „Джъмбо“. Ще бъде затворен пътят в посока Кубрат.

Организаторът му Александър Михайлов уточни, че главният път Русе-Разград няма да бъде блокиран, но каза, че през следващите месеци протестите ще продължат.

Александър Михайлов, организатор на протеста: Ще правим протести, ако трябва всяка седмица.

Стоян Стоянов: Всяка година правим ремонт по колите с -гуми, джанти, окачване. И просто не се търпи това.

Протестиращите допълниха, че единственото условие да не излязат на пътя е още в петък строителни машини да започнат ремонт на участъка Русе-Кубрат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Добре, че наближава Великден, че и аз да чукна нещо...

Харесай Дунавмост във Фейсбук