Протестиращите вдигнаха блокадата на магистрала "Струма"

0
Очаква се движението по магистралата да бъде възстановено
Очаква се движението по магистралата да бъде възстановено Видео: NOVA

Очаква се движението по магистралата да бъде възстановено

Протестиращите миньори и енергетици вдигнаха блокадата на автомагистрала “Струма”. До решението се стигна, след като депутатите приеха споразумението със сектора.

На магистрала “Струма” хоро беляза началото на новия ден. И на новата надежда - след подписаното вчера споразумение.

Формулировката е добра. За ТЕЦ-овете е по-добрият вариант това, което сега е договорено, отколкото това, което искаха - до 2026 година да ни ликвидират”, заяви Цветан Крумов, КНСБ, предаде NOVA.

Според протестиращите, обаче, без да се гласува в парламента, споразумението няма стойност. “Не се ли подпишат парламентарните групи файдата е никаква. Ние отиваме по дяволите цялата държава”, добави Крумов.

Очакваме парламентът да ни подкрепи, да вземат ключово решение и да се приключи с тия стачки”.

Докато едни одобриха отчасти договореното с премиера, други го определиха като прах в очите.

Така ще го направят, че пак ще ни извозят. Ще пием една студена вода. В Румъния преди много време влязоха с бухалки в парламента, те не внимават в картинката”, беше категоричен Олег Котев, ТЕЦ "Бобов дол".

Искат да манипулират миньорите или да отсекат някакви изисквания техни”, каза Пламен Симеонов, заварчик в ТЕЦ “Бобов дол”.

В късния следобед депутатите приеха споразумението, а синдикатите решиха - блокадата на “Струма” пада. “Картата, която е съществувала в енергетиката като район Бобов дол ще съществува и в бъдеще. Това е, което е гласувано днес. Вие дадохте огромен урок на всички как се защитава националната чест на България”.

Основното, което договорихме, е енергийните дружества на свободния пазар, тоест частните, в тях да не бъдат намалявани мощности”, съобщи Йорданка Германова, КТ “Подкрепа”.

Щом са постигнали това нещо, сме удовлетворени. Но ще видим, има много вода да изтече”, каза Емил Димитров, ТЕЦ „Бобов дол”.

Протестиращите сами се ангажираха да почистят след себе си. Така денят, започнал с хоро на магистралата, завърши с развръзка. Поне на АМ “Струма”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари