Девети ден блокада на магистрала "Тракия"

0
Протестиращи миньори и енергетици са запречили и Прохода на Републиката и Подбалканския път при Гурково
Протестиращи миньори и енергетици са запречили и Прохода на Републиката и Подбалканския път при Гурково Снимка: БТА / архив

Протестиращи миньори и енергетици са запречили и Прохода на Републиката и Подбалканския път при Гурково

Протестиращи миньори и енергетици от комплекса "Марица - изток" продължават блокадите на магистрала "Тракия", Прохода на Републиката и Подбалканския път при Гурково. Пътищата ще останат затворени, докато териториалните планове за справедлив преход не бъдат изтеглени от европейските институции, категорични са протестиращите:

"Трябва да се случи, защото е за целия български народ. Не е само за нас. Може да издържим много, цяла зима", каза един от тях, цитиран от БНР.

Теоретично е възможно България да оттегли внесените в Комисията регионални планове - това заяви източник от ЕС. Същевременно той уточни, че ако страната ни не иска да загуби средства по фонда за справедлив преход, то тези планове трябва да получат одобрението на Еврокомисията до края на годината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари