Протестиращи срещу "Продължаваме промяната" се събраха пред президентството

0

Исканията им - досегашните управляващи да не съставят нов кабинет.

Няколко десетки протестиращи, повечето младежи и под въпрос дали имат пълнолетие, се събраха пред президентството при връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство, които президентът Радев предостави на кандидата за министър-председател на "Продължаваме промянатаАсен Василев, предаде News.bg

Исканията им - досегашните управляващи да не съставят нов кабинет. Сред организаторите бяха движенията "Хан Кубрат", "Агора България" и други. Макар и не много, те бяха доста шумни.

"След кабинета на Кирил Петков, който се оказа пълна подмяна и провал, не искаме повторение. Защото както той сам каза, те са едно и също с Асен Василев. За шест месеца успяха да нанесат на държавата такива щети, каквито другите за години не са успявали да нанесат. Затова те нямат право повече да управляват. Те не представляват не повече от 9% от българския народ, още като бяха четворна коалиция", обобщи мотивите за протеста Тодор Стоянов от "Агора България".

"Да си събират багажа и да се махат от тук. А ние какво ще правим си е наша работа. Няма по-демократично нещо от избори. А те се притесняват, че това било нещо страшно, защо? Докато бяха навън и твърдяха, че са били по протести, твърдяха, че изборите са хубаво нещо. А сега, когато те са на власт, изборите станаха нещо лошо", добави той.

Макар и да бяха приготвили своеобразен "арсенал" от яйца, домати и череши, с които да посрещнат представителите на "Продължаваме промяната", протестиращите не успяха да го употребят, тъй като премиерът в оставка Кирил Петков и номинирания за премиер Асен Василев бяха изведени от НСО от страничен ход на президентската институция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Да да
    В журналистическо разследване тези дни излязоха документи, че това движение се представя за разклонение на Възраждане, но адресната му регистрация е със същия адрес на регистрация като ДПС. Така че, си правете извода за протеста, още повече, че това бяха организирани от някого деца, който вероятно нямат и право да гласуват.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари