Протестиращи се вързаха с верига пред полицията в Благоевград

0
Предаваме се вързани като роби, в една робска държава
Предаваме се вързани като роби, в една робска държава Снимка: БГНЕС

Протестиращите от 90 дни в Благоевград, трима от които бяха извикани тази сутрин на разпит в ОДМВР-Благоевград, за да им се връчат актове, се вързаха с верига и блокираха улицата пред полицията, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Ул. Владо Черноземски” бе затворена към 8.40 ч. тази сутрин, а движението пуснато отново в 9.10 ч. След като им бяха връчени актове, които тримата не подписаха, та обявиха призоваването се като полицейски произвол.

За разпит в полицията, заради хвърлените яйца по централата на ГЕРБ, на НФСБ, и при посещението на Цвета Караянчева, днес в полицията бяха призовани Спас Митев, Владимир Христов и Калоян Ханджийски.

Те окрадоха милиарди, а нас ни питат откъде сме купили яйца за 5 лв., „ каза Александър Тодоров, също вързал се с верига на пешеходната пътека пред полицията.

Към 10 ч. с връчени актове по Указа за борба с дребното хулиганство/УБДХ/, действащ от 1963 г., от полицията излязоха тримата, които определиха връчването им на предписание да не блокират улици и държавни учреждения, да не хвърлят яйца и домати по тях, като полицейски произвол.

Протестираме вече над три месеца, с полицаите се знаем по имена, а връчват призовките за разпит на майка ми, която е с два инсулта“, оплака се Ханджийски. „Чукат по вратите плашат родителите ни“, добави Спас Митев.

Полицията се занимава с нас, вместо да си гони задълженията, няма да нси уплашат, ние питаме къде е Янек, оставка“ каза Александър Тодоров.

Протестиращите бяха категорични, че полицейският произвол няма да ги спре да изразяват гражданската си позиция. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари