Протестиращи събират подписка в противовес на жалбата на недоволни граждани

1
На площад „Независимост“ пред палатковия лагер днес се събират подписи в подкрепа на протестиращите
На площад „Независимост“ пред палатковия лагер днес се събират подписи в подкрепа на протестиращите Видео: bTV

На площад „Независимост“ пред палатковия лагер днес се събират подписи в подкрепа на протестиращите

Подписите са в противовес на внесената жалба до прокуратурата и МВР от недоволни граждани които не одобряват блокадите и задръстванията в София, предаде bTV.

На 29-ия ден от протестите блокадите в София при Триъгълника на властта, при Ректората на СУ и при "Орлов мост" остават до изпълнение на исканията – оставка на правителството и на главния прокурор.

Недоволни граждани са внесли в Съдебната палата жалба срещу затворените кръстовища в София и затрудненото придвижване в града. Жалбата е до прокуратурата и до МВР. Според тях с протеста се извършват хулигански действия.

От така нареченото Отровно трио съобшиха, че тази вечер се очакват още блокади в нови градове. С Николай Хаджигенов разговоря Канна Рачева.

Хората в палатките няма да си тръгнат, докато не постигнат и двете си искания - оставка на правителството и на главният прокурор Иван Гешев. Затова, след оставката на кабинета, протестът ще се премести в съдебната палата.

„Ако не ни допуснат вътре, ще стоим отвънка, да видим Гешев как ще влезе, като ние сме отвън. 5 са работещите входове, ще ги затворим всичките. И не само на тази съдебна палта, ако трябва на всичките. И Гешев ще трябва да се премести в някоя джипка“, заяви Николай Хаджигенов.

„Това е сигнал, че това трябва да спре, трябва де се направят промени, иначе сменяме единия диктатор с друг диктатор“, каза той.

Според Хаджигенов, Гешев може да бъде свален и по време на служебен кабинет, въпреки, че досега това не се е случвало.

„Първо оставка на Гешев, след това ново Народно събрание, за да могат да почнат промените в Конституцията, за да можем да избегнем гешевщината изобщо“, каза още Хаджигенов.

Протестиращите се канят днес се затворят още няколко кръстовища в Пловдив и Русе, казаха още от Отровното трио.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари