Пропалестински протести на Острова

1
Демонстрантите поискаха всички политически партии във Великобритания да призоват Израел да вдигне обсадата на Газа
Демонстрантите поискаха всички политически партии във Великобритания да призоват Израел да вдигне обсадата на Газа Снимка: EPA

Демонстрантите поискаха всички политически партии във Великобритания да призоват Израел да вдигне обсадата на Газа

Хиляди пропалестински демонстранти излязоха по улиците на много градове в Обединеното кралство. Като цяло протестите протекоха мирно, но имаше и няколко изолирани инциденти с арестувани демонстранти, предава БНР.

В Лондон около 1000 полицаи бяха разположени по трасето от сградата на Би Би Си до Даунинг стрийт, по което преминаха протестиращите.

Полицията съобщи, че 7 души са били арестувани, един от които за нанасяне на материални щети и двама за нарушения на обществения ред. По-рано полицията беше предупредила, че всеки, който показва подкрепа за групировката "Хамас", която е забранена на Острова, или се отклонява от маршрута, ще бъде арестуван.

Освен издигнатите лозунги за свободна Палестина, демонстрантите поискаха всички политически партии във Великобритания да призоват за незабавно прекратяване на огъня и Израел да вдигне обсадата на Газа, за да може там да бъде изпратена хуманитарна помощ.

Сред ораторите в Лондон беше бившият лейбъристки лидер Джереми Корбин, който каза, че британските политици не трябва да одобряват бомбардировките на палестинските територии от Израел.

Митинги се проведоха в много други британски градове, включително Ливърпул, Манчестър, Бристол, Кеймбридж, Норич, Ковънтри, Единбург и Суонзи. В Глазгоу хиляди хора излязоха на шествие, организирано от Шотландската кампания за солидарност с Палестина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари