Израел: Ще започнем значителни военни операции в Газа

1
Това ще стане, когато цивилните напуснат района, поясни говорителят на израелските отбранителни сили
Това ще стане, когато цивилните напуснат района, поясни говорителят на израелските отбранителни сили Снимка: ЕPA / БГНЕС

Това ще стане, когато цивилните напуснат района, поясни говорителят на израелските отбранителни сили

Израел ще започне "значителни военни операции" в Газа, след като види, че цивилните са напуснали територията, каза говорителят на израелските отбранителни сили пред CNN, цитиран от bTV.

Важното нещо, върху което трябва да се съсредоточим е, че ще започнем значителни военни операции, едва след като видим, че цивилните са напуснали района“, каза подполковник Джонатан Конрикус.

Наистина е важно хората в Газа да знаят, че сме били много, много щедри с времето. Дадохме достатъчно предупреждения, повече от 25 часа. Сега е моментът жителите на Газа да напуснат”, добави той.

"Вземете вещите си, тръгнете на юг. Запазете живота си и не попадайте в капана, който “Хамас” ви устройва", обясни Конрукус.

Десетки хиляди палестинци бягат на юг през опустошените улици на Газа, след като израелските военни им казаха да напуснат северните райони на гъсто населената ивица.

Части на юг стават още по-пренаселени и пренапрегнати, казват жителите на Газа.

Според Конрикус районът около ивицата Газа са разположени "стотици хиляди израелски резервни части", които се подготвят за различни мисии.

Предизвикателството и мисията е всички тези над 360 000 резервисти както на юг, така и на север, да бъдат подготвени за мисия, екипирани, натоварени със задачи и готови", той каза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари