Промишлена анархия в Русе

9
1200 сигнала за 3 месеца: ​Русенци искат одит за качеството на въздуха
1200 сигнала за 3 месеца: ​Русенци искат одит за качеството на въздуха

1200 сигнала за 3 месеца: ​Русенци искат одит за качеството на въздуха

Усещанията за неприятни миризми и подозрения за замърсяване на въздуха в Русе продължават. Русенци се оплакват, че въпреки протестите, стотиците сигнали до Регионалната инспекция по околна среда, както и поисканата среща с министъра на екологията, нямало никаква реакция.

Само преди седмица беше поредният протест за чист въздух, когато русенци блокираха за два часа движението пред граничния пункт „Дунав мост”. При всички замервания тези миризми се установява, че не надвишават нормите по наредба. Стои обаче въпросът дали те са вредни за човешкото здраве.

1200 са сигналите само за последните 3 месеца, коментира Владислава Гарвалова. Проблемът е от 2012 г., когато изчезва системата за измерване на въздуха. Оттогава, според Гървалова, започва промишлена анархия в града. Хората настояват за анализ на миризмите и дали те са вредни за здравето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    24
    Чичото
    В предприятието което замърсява не работят ТАНГАНАЙЦИ Работят хора които живеят в тази град.Тези хора които са ви комшии ви тровят Призовавам те да бъдат линчувани.Ако няма работници замърсителите ще преустановят работа Атмосферата ще се се изчисти от отровите
  • 2
    23
    Alèx
    Не е само ПЕНЧО виновен за това! Има и над него, че са и двама! ДАНАЙЛЧО и заместникът му също отговарят за това, нищо че са от ГРОБ вероятно!
  • 1
    22
    Дани
    Явно че обонятелните им органи са "повредени""(явно от някои субстанции и не могат да усетят натрапчивата гадна миризма!!!Тя е специфична и е ясно, че източника е един!!!Най вероятно фирма за производство на бои, масла,...и подобни!! Затвориха предприятия от хранително вкусовата промишленост които не замърсяват толкова околната среда и въздуха!!!!! Геноцид!!!!
  • 3
    21
    Ум
    Ум царува,ум робува,ум патки пасе. Не се гаси,туй що не гасне.
  • 2
    20
    Анатолизми...
    Анатолизми....анатолизми.....афоризми.....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари