Промениха теоретичния изпит за кандидат-шофьорите

1
Видеоклипове ще ги поставят в реална ситуация
Видеоклипове ще ги поставят в реална ситуация Видео: bTV

Видеоклипове ще ги поставят в реална ситуация

Промени в теоретичния изпит за кандидат - шофьорите. Нови видеоклипове ще ги поставят в реална ситуация. Промените влизат в сила от 1 юли тази година, но на практика от понеделник.

Създадени са общо 60 клипа, но на всеки кандидат - шофьор ще се падат два от тях на изпита, от общо 45 въпроса. Те ще създават усещането за реална ситуация. Сред клиповете има реакция при силен снеговалеж, в тунел, при пресичащ пешеходец или велосипедист на пешеходна пътека и други.

Видеоклиповете имат за цел да преценят възприятието на кандидата, преценката му за рисковите ситуации, които могат да настъпят на пътя. След като прегледа видеоклиповете, ще има право да отговори на конкретни въпроси“, каза изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” Бойко Рановски, предава bTV.

Когато един млад човек вземе шофьорска книжка, в тях се буди независимост и свобода. Бихме искали да подсигурим тях и всички хора, които се движат по улиците, да са по-уверени, че заобикалящите ги хората са по-добре подготвени“, заяви зам.-министърът на транспорта Димитър Недялков.

Клиповете са разработени от университетски преподаватели. От първи август ще бъдат въведени технически средства, които да оказват маршрутите по време на практическия изпит за шофьорска книжка. Всичко това е само за леките автомобили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    Колосална простотия!
    Изграждането на шофьор отнема месеци и години. До момента на постигането на автоматизъм в подсъзнателно ниво при критични ситуации. А не клипчета върху които можеш да разсъждаваш. Три месеца градско кормуване, извънградско, полигон. Това бе моя курс /извън 10 000 километра в които баща ми ме обучаваше/. То има технологично време за възприемане на знания и умения. Е, няма как за 20 дена да се направи шофьор, ако ще и хиляда клипчета да му направите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари