Промени в ръководството на "Дунав"

2
Футболният отбор гради структурата си
Футболният отбор гради структурата си Снимка: ФК Дунав

Футболният отбор гради структурата си

На заседание на Управителния съвет на „Дунав“ са били обсъдени и приети промени в структурата на ръководството на клуба. Промените са продиктувани от необходимостта от изграждане на правилна управленска структура на клуба, като са привлечени млади хора с разнообразен опит, съобщиха от „Сдружение Футболен клуб Дунав от Русе“.

До провеждането на Общото събрание на 7 май 2021, клубът ще се управлява от Управителен съвет в състав от 7 души. Досегашният изпълнителен директор Мартин Цирков вече няма да заема този пост и ще остане член на УС, като ще се съсредоточи изцяло в спортното развитие на клуба. На негово място за председател и координатор на УС бе определен Мартин Райков. Райков е млад русенски предприемач на 29 години. Той управлява местния сервиз "Pit Stop" и има опит в администрацията на футболен клуб, като досега е бил в ръководството на четвъртодивизионния русенски "Приста".

Негова ще е ролята да координира дейността на Управителния съвет, политиката по администрация на членството в клуба, както и други чисто административни задачи. Към управлението на клуба се присъединява и капитанът на "драконите" Диян Димов, чийто футболен опит и контакти ще бъдат използвани в спортното развитие на Дунав. Деян Йорданов остава в ролята на говорител на УС и с главен ресор стратегическото развитие на клуба в дългосрочен план. Йорданов е на 28 години. Завършил е Комптърни системи и технологии, както и магистратура по Информационни системи в бизнеса, стратегическо управление в Universidad Rey Juan Carlos I и в ESERP Business School в Мадрид. Владее английски, испански и немски език. Към екипа на ръководството на Дунав се присъединява и Венелин Иванов, който е завършил Виенски икономически университет със специалност международна бизнес администрация и логистика.

Също така е бил на обмен в Мадрид, Испания, като има и стаж към Австрийска търговска камара в Сантяго, Чили. В неговото ресор ще попада развитието на клуба като бранд, продажбата на артикули и цялостната търговска политика на Дунав, отношения с доставчици и други. Още едно ценно попълнение в екипа на "драконите" е и Виктор Войнов. Той работи със старши-треньора Веселин Великов при престоя му в клуба като спортен анализатор и скаут. За последно е работил с него за Кариана (Ерден). Има специализация в италианския Аталанта. В "Дунав" Войнов ще помага в политиката за привличане на спортни кадри, както и ще подпомага ръководството във взимане на решения от спортно-технически характер. Журналистът Андрей Кючуков остава в Управителния съвет на "драконите", като ще отговоря за комуникационната политика на клуба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари