Прокурор Иво Илиев: ДНК-то в колата на Алена Щерк съвпада с това от лични вещи на Спига

0
„Няма никакви улики и доказателства, които да водят до извод, че друго лице е участвало в извършването на това тежко престъпление“, каза прокурорът
„Няма никакви улики и доказателства, които да водят до извод, че друго лице е участвало в извършването на това тежко престъпление“, каза прокурорът Снимка: bTV

В прокуратурата не са получавани сигнали от Алена Щерк срещу Виктор Спига, каза Илиев

„Определено може да кажем, че причината за смъртта (на Алена Щерк) с оглед събраните до момента доказателства и последните експертизи е тежка черепно мозъчна травма, която е довела до летален изход“, заяви заместник градския прокурор Иво Илиев в „Тази сутрин“ по bTV

Все още обаче оръжието на престъплението не е открито, каза Илиев. По думите му основен заподозрян за убийството е Виктор Спига.

„Няма никакви улики и доказателства, които да водят до извод, че друго лице е участвало в извършването на това тежко престъпление“, каза прокурорът.

„Тепърва ще се правят всички експертизи. Към този момент смятаме, че има достатъчно доказателства за неговата виновност. Това е причината всъщност той да бъде привлечен като обвиняем за извършеното престъпление. Има ДНК в колата на лице от мъжки пол, което съвпада с ДНК-то, взето от негови лични вещи и принадлежности. Това ни кара да смятаме, че именно той е управлявал колата за последно, а както разбрахте, тялото е отнесено от дома ѝ до местността, където е намерено именно с този автомобил“, каза Илиев.

Прокурорът каза, че в неговото ведомство не са получавани сигнали за насилие от Алена Щерк за насилие срещу Спига.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    русенец
    За тридесет години има стотици неразкрити убийства и нито едно от така наречените знакови убийства, това го разкрихте за два-три дни, че за толкова време и ДНК анализ направихте. Странно, та чак съмнително. Имам чувството, че ако тук някой реши да те изкара виновен за нещо, такива неопровержими доказателства ще ти създадат, че и Господ няма да може да ги опровергае.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари