Прокуратурата с подробности за Алена Щерк

1
Била е убита или в гаража или в автомобила си, казаха от прокуратурата
Била е убита или в гаража или в автомобила си, казаха от прокуратурата Видео: NOVA

Полицията и прокуратурата с подробности за убийството на IT специалистката Алена Щерк, която бе открита мъртва в неделя край Радомир

Била е убита или в гаража или в автомобила си, казаха от прокуратурата  пред NOVA

Полицията и прокуратурата с подробности за убийството на Алена Щерк, която бе открита мъртва в неделя край Радомир. Установени са множество удари по главата на IT специалистката Алена Щерк, която бе открита мъртва в неделя край Радомир. Това съобщиха на съвместен брифинг от полицията и прокуратурата.

Основният заподозрян е бившият приятел на Щерк – Виктор Спига.

На този етап доказателствата сочат, че имено бившият й приятел е извършител на действието. Установено е, че нейното тяло е превозено с личния й автомобил,  в него има и кръв, а автомобилът е управляван именно от Виктор.”, заяви зам.-градския прокурор Иво Илиев. По думите му друга индикация за това, че деянието е извършено от Спига е, че той е напуснал страната.

„По първоначална информация има множество удари по главата и травма несъвместима с живота. Повдигна се ново обвинение за убийство, извършено по особено жесток начин”, допълни Илиев.

Основният заподозрян за убийството на Алена Щерк – бившият й приятел Виктор Спига, е бил задържан в Асколи Пичено, Италия от местната полиция. Това е станало в 00:20 италианско време, (01.20 българско), докато се е връщал в хотела, където се е бил настанил. Колата също е намерена. 

„Сигналът за издирването на Алена Щерк е подаден на 27 май т.г. След като е подаден сигналът незабавно е започнала работа по случая. В хода на разследването е установи, че на 26 май вечерта Щерк е била при свои близки. Прибра се в апартамента си около полунощ. Предполага се, че убийството е извършено в гаража или а автомобила й”, това обясни комисар Стойно Цветков.

"Установено е, че нейният личен автомобил се е движил в посока Перник-Радомир-Перник. Това, което ни ориентира за мястото, където евентуално трупът е оставен беше това, че по посока на пътуването към Радомир има едно забавяне. Това ни насочи към мястото, където беше намерен трупът", поясни комисар Цветков.

По думите му деянието се е случило в ранните часове на 26 срещу 27 май т.г.

"Два са основните мотиви за деянието – единият е ревност, а другият -  професионални  отношения, тъй като двамата са ръководили съвместен бизнес". Това поясни говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

По думите на комисар Цветков, основната версия, която ще се разглежда като мотив на Спига е ревност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари