Прокурор: Имаме категорични доказателства, че Георги Георгиев е извършител на престъпленията

1
На този етап "няма събрани доказателства, които да сочат, че е налице втори извършител", обясни Таня Димитрова
На този етап "няма събрани доказателства, които да сочат, че е налице втори извършител", обясни Таня Димитрова Снимка: Павлина Дудева, БТА

На този етап "няма събрани доказателства, които да сочат, че е налице втори извършител", обясни Таня Димитрова

В резултат на активните разследвания по двете досъдебни производства имаме категорични доказателства, че обвиняемият Г.Г. е извършител на престъпленията, за които са му предявени двете обвинения, предаде БТА.

Това заяви на брифинг пред медиите районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова. От думите ѝ стана ясно, че в резултат на събрани нови, допълнителни доказателства наблюдаващият прокурор от Районна прокуратура Стара Загора е преценил да повдигне допълнително обвинение срещу 26-годишният Георги Георгиев по досъдебното производство за закани с убийство към 18-годишната Д. М.

Районният прокурор обясни, че на пострадалата е направен „допълнителен разпит и той е послужил като едно от основанията за допълване на обвинението с разширяване на времевия му период и с отправените заплахи. Разпитът е направен при формата на щадящо изслушване на лицето, в кризисен център в Стара Загора, с участието на психолог“, каза още Таня Димитрова. Тя допълни, че от април до 25 юни т.г. шест пъти е имало „заканителните думи със заплашително, агресивно съдържание за саморазправа“ от страна на обвиняемия към пострадалото лице. Районният прокурор каза, че се изследват всички версии и се събират доказателства по всички въпроси, но на този етап "няма събрани доказателства, които да сочат, че е налице втори извършител", обясни още тя.

По-рано днес наблюдаващият прокурор прецизира обвинението по воденото до момента досъдебно производство след направен анализ на допълнително събрани доказателства – разпит на свидетели. Според събраните нови доказателства, заканите са отправени лично към пострадалото момиче и чрез мобилно приложение, като в тях се съдържат агресивни заплахи за саморазправа.

До момента е установено, че обвиняемият се отправил закани на два пъти през мобилно приложение, съответно на 24 и 25 юни 2023 г. Според новите доказателства Георгиев е отправил заплахи към 18-годишното момиче, лично и чрез мобилно приложение, още четири пъти от месец април 2023 г. до 25 юни 2023 г., за което сега му е повдигнато допълнително обвинение в рамките на воденото разследване за закана с убийство. Заканите за убийство за общо шест.

Те се базират на разпити на свидетели, назначени експертизи, огледи на местопроизшествието, иззети веществени доказателства и биологичен материал и други процесуално-следствени действия. Районният прокурор припомни, че е назначена петорна медицинска експертиза.

Сигнал за нападението е получен около 23:30 часа на 26 юни. На 27 юни обвиняемият е бил задържан за срок от 24 часа и тогава е бил в условията на вече наложено наказание „пробация“ от януари т.г. за подобно престъпление. Той е освободен с постановление на Районния съд, след като съдебният състав е счел, че според събраните доказателства по делото престъплението се квалифицира като нанасяне на "лека телесна повреда".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари