Адвокатите на нападателя на Дебора искат делото да се гледа в друг район

0
Това все повече прилича на инквизиционен процес, казват защитниците на Георги Георгиев
Това все повече прилича на инквизиционен процес, казват защитниците на Георги Георгиев

Това все повече прилича на инквизиционен процес, казват защитниците на Георги Георгиев

Прокуратурата повдига нови обвинения срещу Георги Георгиев, задържан за жестокото нападение над 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора. Той ще отговаря за нанасянето на две средни телесни повреди, за закана за убийство и принуда. Това стана ясно след като излязоха резултатите от петорната съдебно-медицинска експертиза на момичето

Новата петорна експертиза на момичето отчита нанесени две средни телесни повреди. Заключенията са на лекари от Пловдив, след като всички съдебни медици в Стара Загора си направиха отвод. Те отказаха да работят по случая, след като лекарят, изготвил първоначалната експертиза, беше временно отстранен от длъжност. Именно той постанови лека телесна повреда на момичето."Причинени са две средни телесни повреди - едната се е изразила в черепно мозъчна травма, мозъчен оток, лека мозъчна контузия, която е довела до временно разстройство на здравето, опасно за живота и съответно втората по вид средна телесна повреда е обезобразяване, което се е изразило с множество прорезни рани по лицето и по тялото на пострадалата", каза Таня Димитрова - районен прокурор, цитирана от БНТ.

Районната прокуратура в Стара Загора обединява разследванията по двете досъдебни производства спрямо Георгиев и ще му повдигне нови обвинения."За това, че след упражнена сила - удар с юмрук против волята на пострадалата и склонявайки волята ѝ обвиняемото лице е остригало главата ѝ", обясни районният прокурор Таня Димитрова

Според адвоката на момичето новите обвинения ще променят квалификацията на делото. Той съобщи още, че състоянието на Дебора бавно се подобрява."Все още изпитва затруднения, сънува кошмари, ограничава връзките си с останалия свят, затворена е в себе си. Така че травмата и шокът трудно биха могли да бъдат преодолени за такъв кратък период", обясни адвокат Делян Славов.

Междувременно адвокатите на обвиняемия са изпратили искане до изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов разследването по случая да се проведе в друг съдебен район."Това все повече започва да прилича на един инквизиционен процес. Всеки един прокурор, който дръзне да си изрази вътрешното убеждение, различно от това, което обществото иска, той бива или отстраняван, или му е искана оставката, или срещу него се образуват досъдебни производства и по този начин всички прокурори в съдебния район на Стара Загора, според мен в момента работят под страх", каза Петко Кънев - адвокат на Георги Георгиев.

Ако вината на Георгиев бъде доказана, го заплашват до 10 години затвор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    СкъсанЛявЧервенШушон
    На инквизитора-садист, се полага инквизиционен процес. Това е абсолютно справедливо. Адвокатите на подсъдимия са т-пунгери!
  • 4
    1
    Обективен
    Тоз и адвокат Марковски (баща) да стане от гроба не мож го отърва от панделата. Бай Ставри от Централния софийски вече го очаква с нетърпение.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари