Прокуратурата в Русе: Смъртта на служителя на "Лубрика" е настъпила най-вероятно поради небрежност

5

Образувано е досъдебно производство за настъпила трудова злополука

Разследването води, че смъртта на служителя на „Лубрика“ е настъпила най-вероятно в резултат на някаква небрежност, на немарливо изпълнение на служебните задължение и изобщо неспазване на правилата за безопасност“, заяви окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев, цитиран от Русе Медиа.

Той бе на мястото на инцидента, при който днес преди обед се взриви цистерна на територията на завода за масла.

Окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство за настъпила трудова злополука, при която е загинал 50-годишният А.Х.Р. Мъжът е бил служител в завода от 7-8 години и е бил на длъжността „пълнач“.

Сутринта му е възложено да напълни цистерната и след като обемът ѝ е бил запълнен на около 60 процента, е настъпил взрив, в резултат на който е настъпила смъртта на служителя“, каза още окръжният прокурор.

Самата цистерна е била на външна фирма от Пловдив и след напълването ѝ е трябвало да продължи по направлението си. В момента на взрива шофьорът е бил в кабината, но по чудо е успял да се спаси.

Предстои да се вземат проби от маслото, което се е пълнило в цистерната, както и да се назначи експертиза за причината на взрива. След резултатите ще се прецени кой ще понесе отговорността за инцидента.

До късно следобед районът бе отцепен с цел извършване на оглед.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    7
    Койот
    Маслото не се взривява, а взривната смес, която се е получила в празното пространство в цистерната, когато течността пада от високо, и тази взривна смес експлодира от статичното електричество, получило се от триенето на течности по щланга,с който са зареждане маслото в цистерната!Не са заземили маркуча и искрата е направила белята!
  • 13
    6
    Твоето име
    масло не гърми туку тъй. от какво не е била почистена цистерната на INSA?
  • 15
    5
    Фотограф
    Барабар Пенчо с мъжете, къде е милия? Нисичък ли е да се изправи сред тези колоси на законноста в Русе!!!
  • 20
    4
    dimitrov
    Най после тоя замърсител N1на града се издъни сериозно ! Масло не се взривява и тия на които плаща бяха там на куп да обесняват че положението е "овладяно" !
  • 19
    3
    Ганю
    А стига бе, че то тука всичко и навсякъде си е небрежно уредено, мърлява работа му викат, затуй надето и да погледнеш чак не ти се гледа - мърлява работа.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари