Реорганизация на кръстовището край "Джъмбо"

0
Започва проверка на опасния участък заради зачестилите инциденти
Започва проверка на опасния участък заради зачестилите инциденти

След самосезиране, Окръжна прокуратура - Русе възложи проверка по надзора за опасно кръстовище.

Темида взе под внимание публикации в местния печат и местни електронни издания за поредните две катастрофи по пътя Русе - Варна, в района на кръстовището до магазинДжъмбо“.

На това място инцидентите зачестиха през последните няколко години. Често водачите, които навлизат в главния път от отбивката за магазина, не се съобразяват с предимството на пътуващите между Русе и Варна возила и причиняват катастрофи. В Русе дори се заговори за изграждане на кръгово движение на опасното кръстовище, но засега липсват необходимите за това средства.

Образувана е прокурорска преписка и е възложено проверка на конфликтното място от прокурор от Надзора за законност, в защита на обществения интерес и правата на гражданите. По време на проверката ще бъде обобщена информация за броя на пътно-транспортните произшествия, пострадалите лица и причинените материални щети в този район.

Ще бъдат анализирани причините за произшествията и при наличие на основание, ще бъде изготвено предложение за реорганизация на това кръстовище, и промяна на режима за преминаване през него, уточниха от Окръжна прокуратура - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари