Прокуратурата се примоли на хората за данни срещу Божков и групата му

0
Пуснати са и телефони, на които да бъде давана въпросната информация
Пуснати са и телефони, на които да бъде давана въпросната информация Снимка: БГНЕС / архив

Прокуратурата и МВР пуснаха специални телефони, на които очакват сигнали, данни и информация срещу Васил Божков и неговата група.

Това става ясно от екстравагантно официално съобщение на държавното обвинение, което от дни наред твърди, че има неоспорими доказателства за какви ли не престъпления срещу бизнесмена, пише вестник СЕГА

От съобщението става ясно, че специализираната прокуратура отделила материали от образувано досъдебното производство, "касаещо множество престъпни деяния, част от които свързани с неплащане на значителни по размер такси по Закона за хазарта, пране на пари и други".  В това производство като ръководител на организирана престъпна група бил привлечено "лицето В.Б.", разбирай Васил Божков

В отделените материали се съдържали данни и за други противоправни деяния - убийства, принуди и изнасилвания, за които е образувано ново досъдебно производство за участие в организирана престъпна група, действала на територията на страната в периода от 2012 г. до настоящия момент, твърди държавното обвинение. Изискани били досъдебни производства от други прокуратури, касаещи конкретни случаи, свързани с разследване на убийства и опити за такива. Извършва се анализ на всички убийства през годините, свързани с лица, осъществявали хазартна дейност, както и случаи на извършени изнасилвания.

Прокуратурата и МВР призовават всички граждани, които имат информация, относима към разкриването на престъпната дейност на групата, да сигнализират на телефони 02 982 8998; 02 9828590, като анонимността им е гарантирана, пише в съобщението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари