Прокуратурата: Причината за смъртта на малтретираното в Пловдив дете е тежка черепно-мозъчна травма

0
Майката не се е признала за виновна и отказва да даде обяснения
Майката не се е признала за виновна и отказва да даде обяснения Видео: NOVA

Няма данни осиновителката да се е интересувала от състоянието на детето

Постъпи експертна справка, която показва каква е причината за смъртта на детето, починало след изпадане в състояние на кома - тежка черепно-мозъчна травма с оток и вклиняване на мозъка. Това дава повод да се изпрати делото на Окръжна прокуратура - Пловдив. Престъплението е за причинена смърт по непредпазливост вследствие на умишлено причинена тежка телесна повреда. Води се досъдебно производство за нанесена тежка телесна повреда на малолетно лице. Майката е задържана за постоянно. Това съобщиха от прокуратурата в Пловдив, предаде NOVA.

Детето беше настанено в лечебно заведение на 23 септември с тежки наранявания. За случая бе обвинена осиновителката на детето.

Според прокуратурата внезапни проверки на отдел "Закрила на детето" установяват, че за детето са се грижили много добре. Личният му лекар е потвърдил, че не е установявал травматични увреждания по него. Няма данни майката да е живяла с някой в жилището. Ще проверим всяка една информация по това дело. Към момента нямаме доказателства, че някой не си е свършил работата.

Към момента няма заключение на съдебно-медицинска експертиза. Тя ще бъде на базата на извършена аутопсия. Майката не се е признала за виновна и отказва да даде обяснения. Няма данни да се е интересувала от състоянието на детето. По делото са разпитани множество свидетели. Съдебно-психиатричната експертиза казва, че майката е вменяема и може да носи наказателна отговорност. Наказанието ѝ може да е до 12 години лишаване от свобода, казаха още от прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари