Пуснаха под гаранция пловдивчанката, обвинена в убийството на осиновеното си дете

0
На 9 януари пловдивските магистрати са обявили парична гаранция в размер на 3000 лева
На 9 януари пловдивските магистрати са обявили парична гаранция в размер на 3000 лева Снимка: 24 часа / Никола Михайлов

На 9 януари пловдивските магистрати са обявили парична гаранция в размер на 3000 лева

Пловдивският окръжен съд освободи под гаранция 41-годишната Анка Михайлова, обвинена че по непредпазливост е убила осиновената си дъщеря Севда.

"Постъпило е искане за изменение на мярката ѝ за неотклонение. На 9 януари магистратите са определили на Михайлова парична гаранция в размер на 3000 лева", съобщи окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева, цитиран от 24 ЧАСА.

На 23 септември миналата година Анка Михайлова завела детето на година и 9 месеца в УМБАЛ "Свети Георги". Момичето е било с травми по главата и тялото, синини и следи от ухапвания. След като прегледали Севда, лекарите се усъмнили и подали сигнал на телефон 112.

Според адвокатите на Анка Михайлова травмите на момичето са причинени от падане от легло. Майката изпаднала в ужас, защото дъщеря ѝ не дишала и започнала да я хапе, за да я свести. Това обаче не убеди съдиите и 41-годишната жена беше оставена в ареста от Районния съд. Защитата направи опит да обжалва мярката за неотклонение, но без резултат.

Севда беше в кома в продължение на близо месец. Детето почина на 16 октомври 2022 година от черепно-мозъчна травма с оток.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    Отново
    Цигански драми!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари