Прогноза за времето на 5 септември 2020-та

0
Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за 5 области в страната
Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за 5 области в страната

Днес ще бъде слънчево.

Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб, в източните райони от страната - до умерен северозападен вятър, който привечер ще отслабне. Максималните температури ще са между 26° и 31°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца. През деня ще се понижава и ще се доближи до средното.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е 21°, на 2000 метра – около 14°.

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за територии от 5 области в страната за 5 септември. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология (НИМХ).

Екстремалният индекс важи за участъци от областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, и Бургас. Екстремалният индекс означава, че са възможни са бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари