Професор Рачев с прогноза за лятото

0
Сумирано трите летни месеца – юни, юли и август, ще е по-сухо в България
Сумирано трите летни месеца – юни, юли и август, ще е по-сухо в България

Очаква се лятото да бъде по-сухо от нормалното

Следващите дни ни очаква много хубаво, типично лятно време, но България ще бъде засегната и от много добре изразени фронтални смущения. Това ще дава възможност да се поддържа една нестабилност в следобедните часове, която ще бъде по-ярко изразена в неделя, прогнозира в предаването "Тази сутрин" по bTV климатологът проф. Георги Рачев.

"Прогнозата е за Източна и Югоизточна България е лятото да бъде по-сухо от нормалното, според американските агенции. Според европейските прогнозата е за още по-малко валежи", добави той.

По думите му това не означава, че няма да има бури и превалявания, но сумирано трите летни месеца – юни, юли и август, ще е по-сухо в България.

"В четвъртък и петък вероятността за валежи в Западна България е сравнително малка, в срядата също. В останалата част ще има слаб дъжд", съобщи проф. Рачев.

"За цяла България практически не са изпълнени месечните норми на валежите", посочи климатологът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари