Професор Михайлов: Телефон 112 е неефективен в здравната система

0
Той не е против да има клинична пътека за пост СОVID пациенти, но трябва да има внимателно да се обмисли
Той не е против да има клинична пътека за пост СОVID пациенти, но трябва да има внимателно да се обмисли Видео: NOVA

"Клиничната пътека трябва да отпадне като модел на финансиране на системата", смята медикът

"Един от основните проблеми, с които ще се занимава това правителство в сферата на здравеопазването ще е Спешна помощ. Една от раните е телефон 112, който по света работи така, че когато линейката тръгва, вече се знае в коя болница ще бъде приет пациентът. Нашият въобще не работи по този начин. По отношение на здравната система той е абсолютно неефективен", това каза в "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA проф. Георги Михайлов, зам.-председател на Комисията по здравеопазване в НС, БСП.

"Случаите с обикаляне на болници, без да бъде приет пациент, са изключително тежки за лекарите, пациентите и цялото общество, това е огледало на системата, но това не е мерило за хуманността на хората, които работят в нея", подчерта медикът.

"Основният проблем през последните 24 месеца е COVID, както у нас, така и по света. Няма човек, който да не коментира проблема. Резултатите от краткото време, в което управлява това правителство, се виждат. Има относително спокойствие в здравната система, независимо от пропуските и проблемите, които са налични в неподготвената ни за такава пандемия система", заяви още той.

Той не е против да има клинична пътека за пост СОVID пациенти, но трябва да има внимателно да се обмисли нейното съществуване, а като цяло пътеките според него трябва да бъдат премахнати и да отпаднат като модел на финансиране на системата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари