Проф. Евгений Дайнов: Нарастват шансовете за правителство с третия мандат

1
Причините са две, посочи политологът
Причините са две, посочи политологът

Нарастват шансовете за формиране правителство с връчването на третия мандат, смята политологът проф. Евгений Дайнов.

Пред журналистите в пресклуба на БТА във Велико Търново той коментира, че за това има две причини.

Първата е, че трите партии от които се очаква да формират правителство са направили стъпка назад и са дали знаци в началото на седмицата, че трябва да се говори за да се постигне общ резултат, посочи Дайнов.

Втората предпоставка, според него е, че, ако партията "Има такъв народ" иска да задържи разумните и опитните хора в своите редици и да запази своите разумни гласоподаватели, вече си дава сметка, че трябва да се влезе в преговори за да се направи правителство.

"Избори през октомври или ноември за нов парламент ще бъдат катастрофални, защото хората ще накажат политиците, които не могат да единодействат, а при ниско гласуване, каквото и да се излъчи като парламент няма да има особена легитимност", подчерта Дайнов.

По думите му, обществените очаквания са да бъде даден мандатът на най-малката партия в парламента "Изправи се.БГ! Ние идваме!", защото те са най-сговорчиви и не са декларирали "горене на мостове" нито към БСП, нито към "Има такъв народ", нито към Демократична България.

Това би бил разумен ход, защото не са необходими повече истерии в българската политическа система, коментира политологът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари